Zabranie prawa jazdy na 3 m-ce jest niezgodne z Konstytucją

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piramida
    RS
    • 2009
    • 12222
    • Superb III (3V3)

WIELKIBONGO, pewien jesteś ze tak jest w rzeczywistości? Jest to zapisane w jakiejś ustawie, podstawa prawna czy administracyjna?

Chyba wszystko jasne, mając prawko czy go nie mając z automatu tracimy możliwość poruszania sie przez 3 miesiące i na nic nam sie zda odwołanie gdzie kolwiek...
    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• WIELKIBONGO
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1594
      • Superb II (3T4)

piramida, tak jestem pewien :roll:
      Mozesz się odwołac od decyzji starosty do sądu administracyjnego ale nie wstrzymuje to wykonania jego decyzji bo ona ma klauzule natychmiastowego wykonania :roll:
      To jest analogiczna sytuacja jak z pijakiem, jeżeli nie ma prawka w czasie kontroli jak jest pijany to może dalej jeździć bo mu policja nie zatrzyma??
      Sąd klepie wyrok i ma oddac prawko a jak dalej jeździ to jest kolejne przestępstwo
      NajtFukinPatrol North-West

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
      PÓŹNIEJ BYŁ BKD
      BYŁA TEŻ CEGA
      A TERAZ JEST SUPERB CBBB
      MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!

Komentarz

• piotrek_os
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8162
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez WIELKIBONGO
        starosta cofa Ci uprawnienia na 3 miechy a Ty dostajesz papier, ze masz oddac staroście prawko
        Kuriozalne by było...jak jakiś starosta wpadnie pod kozik..w innym POwiecie, bo w swoim to mu powiedzą "dzień dobry".... i sam sobie by miał "oddać" plastik :diabelski_usmiech
        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• WIELKIBONGO
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1594
          • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez piotrek_os
          Zamieszczone przez WIELKIBONGO
          starosta cofa Ci uprawnienia na 3 miechy a Ty dostajesz papier, ze masz oddac staroście prawko
          Kuriozalne by było...jak jakiś starosta wpadnie pod kozik..w innym POwiecie, bo w swoim to mu powiedzą "dzień dobry".... i sam sobie by miał "oddać" plastik :diabelski_usmiech
          Tak samo jak i to ze za gorzałę mu odbiorą, wpadnie w innym powiecie i bedzie sobie sam musiał oddac :diabelski_usmiech

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
          PÓŹNIEJ BYŁ BKD
          BYŁA TEŻ CEGA
          A TERAZ JEST SUPERB CBBB

Komentarz

• Enriquez
            RS
            • 2009
            • 7685
            • Superb III (3V3)

wracając do meritum - sam pomysł z zabieraniem uprawnień jest chory
            Pozdrawiam
            Marcin

Komentarz

• piramida
              RS
              • 2009
              • 12222
              • Superb III (3V3)

WIELKIBONGO, wlasnie wyczytałem ze w przypadku zatrzymania prawo jazdy mozna sie odwołać do Samorządowego Kolegium Odwoławczego a następnie Sadu Administracyjnego z tym ze nie wiem czy w przypadku mimo odwolania sie do SKO mamy wstrzymane uprawnienia czy dopiero po przejściu całej procedury odwoławczej?

Juz doczytałem, w dupę sobie mozna wsadzić odwołanie, uprawnienia są wstrzymane mimo odwołania.

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• himi
                L&K
                • 2013
                • 1115
                • Octavia II (1Z3)
                • CBZB 1.2 TSI 105 KM

Tak myślałem

Komentarz

• WIELKIBONGO
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 1594
                  • Superb II (3T4)

piramida, dokładnie, decyzja ma klauzulę natychmiastowego wykonania :roll: :cry:
                  I nawet jak nie oddasz blankieciku przy kontroli to starosta wyda decyzje, Ty dostaniesz pismo z wezwaniem do oddania prawka a policja info w systemie że masz cofniete uprawnienia na 3 miechy

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
                  PÓŹNIEJ BYŁ BKD
                  BYŁA TEŻ CEGA
                  A TERAZ JEST SUPERB CBBB

Komentarz

• niesc
                    Ambiente
                    • 2014
                    • 124

bishop, szydera widzę, że Ci wychodzi ale ok - dokładnie, zakaz dalszej jazdy. A jeśli kierujący nie posłucha to.. za niestosowanie się do poleceń jest 500zł mandat..

Komentarz

• greg505
                      L&K
                      • 2013
                      • 1239

Czyli nawet nie ma sensu nie przyjmowania mandatu :evil:
                      Bo mimo skierowania sprawy do sadu i tak jest zakaz kierowania pojazdem, watpie zeby rozprawa sie odbyla i zakonczyla przed uplywem 3 miesiecy.
                      Black magic

Komentarz

• bishop
                        L&K
                        • 2012
                        • 1430

bishop, szydera widzę, że Ci wychodzi ale ok - dokładnie, zakaz dalszej jazdy. A jeśli kierujący nie posłucha to.. za niestosowanie się do poleceń jest 500zł mandat..
                        Dbam o to żeby było wesoło ale nikogo bezpodstawnie nie obrażać.
                        Słuchać władzy należy i nie odjeżdżać , lecz poczekać jak sama odjedzie , a nam ktoś dostarczy "zagubione" prawko.

Zamieszczone przez piramida
                        Juz doczytałem, w dupę sobie mozna wsadzić odwołanie, uprawnienia są wstrzymane mimo odwołania.
                        W odwołaniu możemy zawrzeć wniosek o wstrzymanie natychmiastowej wykonalności, lecz tego nigdy nie przerabiałem, więcej tu
                        Poradnik poniżej zawiera skuteczny tryb postępowania w sytuacji, gdy – naszym zdaniem niesłusznie – zostaliśmy pozbawieni uprawnień do

Komentarz

• Maicroft
                          Moderator
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2004
                          • 25757
                          • Audi

Zamieszczone przez greg505
                          Bo mimo skierowania sprawy do sadu i tak jest zakaz kierowania pojazdem, watpie zeby rozprawa sie odbyla i zakonczyla przed uplywem 3 miesiecy.
                          Z poczatku tak, ale gdy mandat bedzie bezzasadny, to w zasadzie mozna by bylo wytoczyc sprawe o odszkodowanie w zwiazku z utrata mozliwosci zarobkowania, przez te 3 miesiace.
                          Spritmonitor.de

Komentarz

• niesc
                            Ambiente
                            • 2014
                            • 124

Zamieszczone przez Maicroft
                            Z poczatku tak, ale gdy mandat bedzie bezzasadny, to w zasadzie mozna by bylo wytoczyc sprawe o odszkodowanie w zwiazku z utrata mozliwosci zarobkowania, przez te 3 miesiace.
                            Analizowałem dziesiątki orzeczeń sądów w takich sprawach i ani razu nie spotkałem się z bezzasadnym po prostu trzeba jeździć wolniej i się pilnować - to wszystko.

Ostatnio rozmawiałem z Norwegami, których wiozłem samochodem. Zdziwieni byli, że na liczniku miałem 55km/h gdzie ograniczenie na drodze było 50km/h. Nie mieściło im się w głowach takie "piractwo". Reagowali na to tak, jak u nas każdy zareagował by na widok kogoś kradnącego czy niszczącego czyjąś własność - INNA MENTALNOŚĆ! U nas w kraju musi się zmienić ta mentalność ludzka a nie na drogach są sami mistrzowie kierownicy, którzy uważają, że znaki są ustawione po złości. Sam jak widzę "50" to wiem, że po coś ona tam jest - a jak w którymś miejscu znak jest ustawiony w czyimś mniemaniu niepotrzebnie to niech wystąpi do zarządcy drogi o jego zmianę.. jest taka możliwość przecież..

Odnośnie osoby, która nie zauważy znaku bo jakiś TIR mu zasłoni.. jak się drwa rąbią to i wióry lecą - żeby taka straciła prawo jazdy to ponad 100 musi lecieć więc nawet jakby w jej mniemaniu tu "90" było to i tak ta osoba przekracza prędkość..

Wszedłem też z ciekawości na anuluj-mandat.pl, podsyłam pierwszy bardzo ciekawy cytat:

...Anuluj-Mandat.pl to także internetowa kancelaria direct, gdzie za niewielkie pieniądze pomożemy Ci przekonać bandycki system...
                            Po prostu ktoś znalazł sposób na łatwy zarobek i wmawianie ludziom, że są bezkarni

Komentarz

• Flame
                              Elegance
                              • 2010
                              • 898

Czyli nawet nie ma sensu nie przyjmowania mandatu :evil:
                              Nie skończy, kiedyś odmówiłem przyjęcia mandatu, to wyrok sądu dostałem jakoś po 6-8 miesięcy.
                              ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• zepter00
                                RS
                                • 2008
                                • 2304

Wczoraj o 3:20 trasa Toruńska w kierunku na Marki, jescze przed "szklarniami". Jadę sobie 60 km/h kiedy wyprzedza mnie całkiem żwawo tir DAF z naczepą a na nim kontener. Kiedy jest na równi ze mną a w zasadzie juz w połowie mnie wyprzedził, dostrzega policję z laserem. Daje po hamulcach i bezpardonowo wpierdala się z powrotem na prawy pas. Gdybym nie depnał hamulca w podłogę to by mnie docisnął do tych betonowych band. Bym miał zniszczone oba boki a może i dacha bym zaliczył. Obtrąbiłem chuja, miałem CB to mogełm go tylko jeszcze opierdolić. Policja nie zdąrzyła go zatrzymać. bo przód tira i naczepa zasłoniły im widok na to co zrobił a on zdarzył wyhamować. :evil: Takim patafianom powinni zabierać prawko od razu.
                                Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• bishop
                                  L&K
                                  • 2012
                                  • 1430

Zamieszczone przez niesc
                                  Analizowałem dziesiątki orzeczeń sądów w takich sprawach i ani razu nie spotkałem się z bezzasadnym po prostu trzeba jeździć wolniej i się pilnować - to wszystko....
                                  Ty jakiś antysystemowy jesteś, chcesz zrujnować budżet, Twój przełożony wie ,że namawisz ludzi do wolniejszej jazdy :lol: , a jak i kto wyrobi normę mandatow na 2015 ?

Sam jak widzę "50" to wiem, że po coś ona tam jest - a jak w którymś miejscu znak jest ustawiony w czyimś mniemaniu niepotrzebnie to niech wystąpi do zarządcy drogi o jego zmianę.. jest taka możliwość przecież..
                                  KAŻDY kierowca spotkał wiele razy bzdurne ustawione jakieś ograniczenie prędkości /lub chociażby zapomniane po remoncie/ , a z twojego wpisu wynika ,ze Ty nigdy...cud , czy jeździsz w bagażniku :diabelski_usmiech

Komentarz

• rob555
                                    Rider
                                    • 2006
                                    • 748

Zamieszczone przez niesc

Analizowałem dziesiątki orzeczeń sądów w takich sprawach i ani razu nie spotkałem się z bezzasadnym po prostu trzeba jeździć wolniej i się pilnować - to wszystko.

Eeeee....mówimy o tym samym kraju? PL?
                                    Chyba kolega cos bardziej święty od Papierza

70% oznakowania w PL jest albo niepotrzebe albo zle ustawione. A co do zgłaszania to tak samo moge do US zgłosic ze wysoki VAT zabija gospodarke...maja to w d...
                                    pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
                                    hybrydowe wtryski i turbiny
                                    programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
                                    www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

• westwi78
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 2940

70% oznakowania w PL jest albo niepotrzebe albo zle ustawione.
                                      nieprawda, 69,97 %.

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

Proponuje przejechać sie z Krakowa do Warszawy siódemką zgodnie z przepisami, gwarantowana drzemka po drodze, wolna jazda jest bardziej niebezpieczna od jazdy szybkiej, oczywiście skutki kolizji/wypadku będą mniejsze podczas wolniejszej jazdy ale za to cześciej będzie dochodzić do kolizji, nie raz juz sie złapałem na tym ze jadąc 50/60km/h w kolumnie samochodów ułamek nieuwagi, rozkojarzenia i najechanie na tył poprzedzajacego samochodu gwarantowany, nawet kiedyś w takiej kolizji uczestniczyłem.

Komentarz

• rob555
                                          Rider
                                          • 2006
                                          • 748

Dokładnie piramida mam tak samo - jazda na dwupasmowej drodze wolniej niz 70km/h powoduje u mnie totalne rozkojarzenie.
                                          pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
                                          hybrydowe wtryski i turbiny
                                          programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
                                          www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

• niesc
                                            Ambiente
                                            • 2014
                                            • 124

Zamieszczone przez bishop
                                            Twój przełożony wie ,że namawisz ludzi do wolniejszej jazdy :lol: , a jak i kto wyrobi normę mandatow na 2015 ?
                                            Ajj widzę, że kolegę avatar w oczy kole i bardzo dobrze hehe czyli jak ktoś da na nim miecz to znaczy, że jest samurajem? litości
                                            Nigdzie nie napisałem, że nie spotkałem złego oznakowania.

rob555 nie zgodzę się, przesadzasz. O tym samym kraju mówimy. Sam pisałem kiedyś o zmianę oznakowania i dało radę, zostało zmienione więc wiem o czym mówię..

Komentarz

• piramida
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 12222
                                              • Superb III (3V3)

Hej, ostatnio w Wieliczce zabrali gościowi prawko bo jechał 110 na 70, uzasadnienie starosty, przekroczenie prędkości o ponad 50km/h ad:

Komentarz

• niesc
                                                Ambiente
                                                • 2014
                                                • 124

Napewno tylko 110? Coś by tutaj się nie zgadzało, to 50 trzeba przekroczyć..

Komentarz

• piramida
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 12222
                                                  • Superb III (3V3)

niesc, kolego, myślisz ze 111km/h na 70 kwalifikuje sie do zabrania prawka?

Emil TV. 84,129 likes · 2,079 talking about this. Dzienikarz skarga.com - publikowane materiały i źródła objęte są tajemnicą dziennikarską Pytania, pomysły inne sprawy opisz problem: e-mail:...

Komentarz

• niesc
                                                    Ambiente
                                                    • 2014
                                                    • 124

Haha nie doczytałem do końca masz mnie hm.. może jakaś pomyłka się wdarła?
                                                    Moim zdaniem nie kwalifikuje się. Jakiś błąd musiał być w tym..

Komentarz

Pracuję...